Logo Groningen Werkt Slim

NIEUWS & AGENDA

Duurzaam nieuws &
agendatips voor ondernemers


FILMPJE: ONDERNEMERS AAN HET WOORD

Ondernemers delen graag hun verhaal. Want samen kom je verder.

Beluister hun verhalen in het Groningen Werkt Slim-filmpje!  

EXTRA STEUN GEMEENTE GRONINGEN

In januari 2023 is door de gemeente Groningen aangekondigd dat er extra geld beschikbaar is gesteld voor ondersteuning van MKB-ondernemers op gebied van energiebesparing. Het budget wordt ingezet voor extra adviseurs en subsidies voor kleine verduurzamingsmaatregelen. Lees hier het persbericht en houd deze site in de gaten voor meer nieuws.   

DUURZAAM BOUWEN: HOE PAK JE DAT AAN? 

Duurzaam renoveren is 1 ding, duurzaam bouwen vraagt soms wat anders  Bent u al bekend met informatie over dit thema? U vindt o.a. op www.duurzaamgebouwd.nl een schat aan informatie. Ook op deze website van de Rijksoverheid vindt u veel informatie. Uiteraard zijn wij er ook voor u voor advies of doorverwijzing.

Warm aanbevolen websites

Nog meer inspiratie

AGENDA 2023

energietransitie
energietransitie


6 juli 2023:
GroBusiness Ondernemersfestival
  
Voor ondernemers uit alle branches organiseert GroBusiness het Ondernemersfestival. Kennis, contacten en praktijkverhalen te over op dit festival en dat over uiteenlopende thema's. Natuurlijk is er ruim aandacht voor duurzaam ondernemen waaronder over  duurzame verdienmodellen. Onze adviseurs zijn uiteraard ook aanwezig!

Meld u nu hier aan voor dit gratis festival en doe er uw voordeel mee. Graag tot de 6e! Doe mee: eerste CIRCO Track maakindustrie (circulair ondernemen) 


Tijdens het 3-daagse CIRCO-trainingsprogramma in Groningen wordt u, samen met 10 collega-bedrijven uit de sector, door ervaren trainers meegenomen in de wereld van circulaire ontwerpprincipes en businessmodellen. U gaat direct concreet aan de slag met uw eigen product of dienst en leert bijvoorbeeld waar verspilling van waardevolle materialen en producten zit, en hoe dit om te zetten in circulaire businesskansen. Ook gaat u met een nieuwe circulaire propositie, die economische en ecologische waarde oplevert voor het bedrijf, de deur uit, inclusief een stappenplan voor implementatie. De kosten voor dit traject bedragen slechts 500,- euro excl. btw. Meer informatie leest u hier
Start nieuwe groep Koploperproject: doe mee!


Na het succes van eerdere groepen in Groningen Stad en Groningen Zuidoost, start binnenkort een nieuwe groep Koplopers in de gemeente Groningen.

Het Koploperproject helpt bedrijven en andere organisaties om op een inspirerende en praktische manier duurzamer te gaan ondernemen en zo te werken aan een toekomstbestendige organisatie en duurzame producten en diensten. Meer informatie vind u op www.koploperproject.nl.

Bedrijven en andere lokale organisaties kunnen zich nu alvast aanmelden. Het hele jaar door:

kennisevents over energie


The New Energy Coalition organiseert regelmatig (online) events over nieuwe energie waaronder waterstof. 
Bekijk hier de agenda en doe mee!

Meld nu uw nieuwsbericht aan

Weet u een onmisbare site of nieuwsbrief die ondernemers echt moeten lezen? Stuur dan uw tip per e-mail: info@groningenwerktslim.com