Logo Groningen Werkt Slim

NIEUWS & AGENDA

Duurzaam nieuws &
agendatips voor ondernemers


FILMPJE: ONDERNEMERS AAN HET WOORD

Ondernemers delen graag hun verhaal. Want samen kom je verder.

Beluister hun verhalen in het Groningen Werkt Slim-filmpje!  

EXTRA STEUN GEMEENTE GRONINGEN

In januari 2023 is door de gemeente Groningen aangekondigd dat er extra geld beschikbaar is gesteld voor ondersteuning van MKB-ondernemers op gebied van energiebesparing. Het budget wordt ingezet voor extra adviseurs en subsidies voor kleine verduurzamingsmaatregelen. Lees hier het persbericht en houd deze site in de gaten voor meer nieuws.   

DUURZAAM BOUWEN: HOE PAK JE DAT AAN? 

Duurzaam renoveren is 1 ding, duurzaam bouwen vraagt soms wat anders  Bent u al bekend met informatie over dit thema? U vindt o.a. op www.duurzaamgebouwd.nl een schat aan informatie. Ook op deze website van de Rijksoverheid vindt u veel informatie. Uiteraard zijn wij er ook voor u voor advies of doorverwijzing.

Warm aanbevolen websites

Ondernemersnieuws

AGENDA 2023

energietransitie
energietransitie

15 juni 2023:
Bijeenkomst voor gemeenteambtenaren

binnen de provincie Groningen


Op deze middag worden medewerkers van de gemeenten binnen de provincie Groningen die zich bezighouden met duurzaam ondernemen, energie, circulair en aanverwante thema's bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Ook wordt er een presentatie gegeven over het verduurzamen van bedrijventerreinen. Wilt u hierbij zijn als medewerker van een van de 10 gemeenten, stuurt u dan een email.
28 juni 2023:
Bijeenkomst CO2-partners Routekaart 2035  

De Routekaart Groningen CO2-neutraal 2035 is een strategisch plan waarin de ambitie van de gemeente Groningen om in 2035 een CO2-neutrale gemeente te zijn wordt weergegeven. Vertegenwoordigers van de CO2-partners, een groep bedrijven en instellingen die het akkoord voor deze ambitie hebben ondertekend, komen op 28 juni bij elkaar om verdere stappen richting 2035 uit te werken.   

Doe mee: eerste CIRCO Track maakindustrie (circulair ondernemen) 


Tijdens het 3-daagse CIRCO-trainingsprogramma in Groningen wordt u, samen met 10 collega-bedrijven uit de sector, door ervaren trainers meegenomen in de wereld van circulaire ontwerpprincipes en businessmodellen. U gaat direct concreet aan de slag met uw eigen product of dienst en leert bijvoorbeeld waar verspilling van waardevolle materialen en producten zit, en hoe dit om te zetten in circulaire businesskansen. Ook gaat u met een nieuwe circulaire propositie, die economische en ecologische waarde oplevert voor het bedrijf, de deur uit, inclusief een stappenplan voor implementatie. De kosten voor dit traject bedragen slechts 500,- euro excl. btw. Meer informatie leest u hier
Start nieuwe groep Koploperproject: doe mee!


Na het succes van eerdere groepen in Groningen Stad en Groningen Zuidoost, start binnenkort een nieuwe groep Koplopers in de gemeente Groningen.

Het Koploperproject helpt bedrijven en andere organisaties om op een inspirerende en praktische manier duurzamer te gaan ondernemen en zo te werken aan een toekomstbestendige organisatie en duurzame producten en diensten. Meer informatie vind u op www.koploperproject.nl.

Bedrijven en andere lokale organisaties kunnen zich nu alvast aanmelden. Het hele jaar door:

kennisevents over energie


The New Energy Coalition organiseert regelmatig (online) events over nieuwe energie waaronder waterstof. 
Bekijk hier de agenda en doe mee!

Meld nu uw nieuwsbericht aan

Weet u een onmisbare site of nieuwsbrief die ondernemers echt moeten lezen? Stuur dan uw tip per e-mail: info@groningenwerktslim.com