Logo Groningen Werkt Slim

DE SLIMME CO2-THERMOMETER IS GELANCEERD

Vrijdag 18 september is in de Energy Barn op het Zerniketerrein in Groningen een nieuwe tool voor ondernemers gelanceerd: de Slimme CO2-thermometer. De reacties waren ositief en varieerden van 'Goed dat deze tool er is', 'Wat een bijzonder resultaat komt eruit' tot aan 'Dat gaan we bij ons bedrijf zeker inzetten'. 


Gedeputeerde Nienke Homan en wethouder Broeksma van de gemeente Groningen lanceerden de tool met een groene energiedrank en natuurlijk met een druk op de knop. Deze tool is namelijk een online instrument, zodat de gebruiker overal en ten allen tijde zelf kunnen meten wat de CO2-uitstoot van het bedrijf is. 

MEER OVER DE TOOL


Deze nieuwe tool,speciaal ontwikkeld door Groningen Werkt Slim, is bedoeld voor de ondernemers en bestuurders/managers die binnen hun organisatie betrokken zijn bij duurzaam ondernemen. Inzicht in de huidige CO2-uitstoot, een resultaat wat direct en overzichtelijk te zien is na het invullen van de tool, geeft vertrekpunten om verder te komen met verduurzamen. Het verbruik van stroom en gas wordt zelfs op middelenniveau getoond (koelmiddelen, vervoer etc.) en zelfs tot een gemiddelde uitstoot per medewerker gemeten. Uitkomsten zorgen soms voor verrassende inzichten waardoor er actie kan worden ondernomen. Groningen Werkt Slim adviseert bij deze stappen, deskundig, onafhankelijk en kosteloos. Wilt u meer lezen over de Slimme Co2-thermometer, download dan de brochure hier. Wilt u direct naar de tool, klik dan op de onderstaande button.

VERDUURZAMEN = FUN


Dat verduurzamen ook voor positieve vibes kan zorgen, bewijst het lied 'Er moet altijd iets te dromen blijven' van presentator en cabaretier Arno Vanderheyden op de bijeenkomst. Luister naar het inspirerende lied!

'NO TIME TO WASTE'
Dat was de titel van de bijeenkomst en tegelijk de boodschap: we moeten met z'n allen NU aan de slag met verduurzamen. Over 'waste': de Groningen Werkt Slim-mondkapjes werden van reeds voorradig materiaal gemaakt door Van Hulley en het overgebleven catering werd goed besteed. Ook de kleine beetjes helpen en helpen mee aan bewust werken en leven. 


ONDERNEMERSVERHAAL


De praktijk roept! Hoe verduurzaamt u al met uw bedrijf of organisatie? Ondernemer Harry Marissen van Accountancy- en bedrijfsadvieskantoor Harrier vertelde zijn verduurzamingsverhaal: Concreet, praktisch, open en vooral inspirerend.