Logo Groningen Werkt Slim

DOE MEE MET ENERGIE BESPAREN

Energieprojecten | Groningen Werkt Slim

DE MILIEUBAROMETER

Energie besparen begint met inzicht in de CO2-uitstoot van je bedrijf. De Milieubarometer is een handig tool om deze berekeningen te maken en daarover te rapporteren.


Alleen in 2024 is het startabonnement t.w.v. € 249,- gratis voor Groningse ondernemers. Dus meld je vandaag nog aan!

ZON OP BEDRIJFSDAKEN

We horen, zien en lezen er steeds meer over: zonnepanelen op bedrijfsdaken. Eigenlijk zo logisch, de panelen doen hun werk. Maar hoe regel je dit en met welke partij? En wat kost het en wat levert het op? En zijn er subsidies? Groningen Werkt Slim helpt je verder.

SOLAR CARPORTS EN ONLINE TOOL 'PARK THE SUN'  

Solar carports oftewel zonnecarports zijn een slimme oplossing: zonne-energie opladen op parkeerplaatsen. En ook opladen kan dan: zeer de moeite waard. En voor publieke en private parkeerterreinen in de gemeente Groningen is nu een online tool ontwikkeld die in een oogopslag laat zien welke terreinen geschikt zijn voor 'parkeren onder de zon' oftewel parkeren onder een dak belegd met zonnepanelen. In deze tool zie je ook de terugverdientijd en de op te wekken energie. Bekijk het snel!

DE WARMTESCAN

Sneller inzicht in de energielekken van je bedrijfspand en de mogelijkheden om dit te verbeteren krijg je niet: met onze warmtemeter zie je de lekken direct. Het betreft hier een speciale camera waarmee via infraroodlicht de lekken zichtbaar worden. Zo kun je bijvoorbeeld direct met isoleren aan de slag, wat veel stroomverbruik én vele euro's zal besparen. Onze adviseur komt kosteloos bij je langs.

BEPERK UW CO2-UITSTOOT EN BESPAAR GELD

INVESTEER IN ZONNEPANELEN EN BENUT DE  ZONOPBRENGST

PARK THE SUN - COMBINEER ZONNE-ENERGIE MET PARKEREN 

SCAN EN ONTDEK UW ENERGIELEKKEN

BORDJE 'Wij zijn OPEN maar de deur is DICHT' 

Heeft je zaak het inmiddels beroemde bordje al aan de deur hangen? Want de deur kan prima dicht om energie te besparen. En het is binnen comfortabeler, zowel in de zomer (airco) als in de winter (CV). Vraag ook een gratis bordje aan en laat je klanten zien dat je een duurzame ondernemer bent. En ... bang voor minder toeloop? Niet nodig: onderzoek heeft bewezen dat het bordje geen negatief effect op het aantal klanten heeft. Doe mee!

GASTVRIJ MET GESLOTEN DEUREN