Logo Groningen Werkt Slim

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

U ziet vast ook: steeds meer bedrijfsdaken worden belegd met  zonnepanelen. Heeft u ook interesse in deze mogelijkheid tot verduurzamen? Mogelijk heeft u vragen. Want hoe werkt het, is mijn dak geschikt, wat gaat het kosten en opleveren behalve het goede gevoel dat u eraan overhoudt? En is er intern voldoende draagvlak? Wij helpen verder met uw vragen. Download ook onze brochure.

Zo hebben wij voor u een netwerk van bedrijven die u voorgingen zoals op de foto Willem de Kok van MartiniPlaza. Maar ook van betrouwbare leveranciers. Ook kennen wij de financiele wegen in de wereld van aantrekkelijke leningen en subsidies. 

Voor antwoorden op bovenstaande vragen scrollt u naar beneden.

Heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op, geheel vrijblijvend, onafhankelijk en deskundig. Kom alvast in zonnige sferen!

Stap voor stap 

 Alvast wat basiskennis over zonnepanelen opdoen? Klik dan hier. 

Timing: bent u een midden/grootverbruiker, dan kunt u een SDE++-subsidie aanvragen. Dat kunt u zelf doen of met behulp van een zonnepanelen-leverancier of adviesbureau. Deze subsidie-aanvragen lopen via de RVO. 

START -  DE DAKSCAN


"Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?" is een vraag die velen hebben. Een gedegen dakscan is daarom een verstandig vertrekpunt. Dit is vaak aan te vragen bij een leverancier van zonnepanelen zonder dat u ergens aan vastzit. FINANCIEEL - DE BUSINESS CASE


Er zijn investeringen nodig om de panelen te installeren. Deze kosten heeft u gemiddeld in 5 - 10 jaar terugverdiend. Vele leveranciers kunnen u helpen het financiele plaatje compleet te krijgen. Het gaat dan o.a. om uw stroomverbruik (bent u een klein - of midden/grootverbruiker?), oppervlakte en andere zaken.
Om het plaatje kloppend te krijgen, wijzen wij u op financiele ondersteuning o.a. de  subsidies via de RVO. Lees hier meer over subsidies. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag is 13 weken. 

Het treffen van maatregelen voor verduurzaming, toekomstbestendigheid en innovatie kunnen in sommige gevallen gefinancierd worden via Fonds Nieuwe Doen: https://www.fondsnieuwedoen.nl. Ook banken zetten steeds meer in op financiering van verduurzamen.

Wilt u naast zonnepanelen ook andere vormen van verduurzamen mogelijk doorvoeren en bent u op zoek naar een sterke business case, dan kunt u o.a. terecht bij www.zeroco2.nl 

PRAKTISCH -  HOE VERDER

De volgende stap: verdiepen in het brede aanbod van leveranciers. Dit hangt in veel gevallen af van het type stroomverbruiker dat uw bedrijf is. Groningen Werkt Slim heeft met een aantal partijen gesproken die wij van harte kunnen aanbevelen:

  • Engie
  • GroenLeven
  • Enie
  • Ecorus
  • Vandebron
  • Resolution
  • Solarfields
  • Elize

U kunt met hen contact opnemen of eerst met een adviseur contact opnemen wanneer u vragen heeft. Wilt u een andere ondernemer spreken die u voorging? Ook zij maken deel uit van ons netwerk.


TIP VAN ONZE SLIMME RIK: SCHAKEL TIJDIG UW VERZEKERAAR IN


Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig uw verzekeraar te benaderen over uw plannen.

BEKIJK: GEBRUIK DE ZON!


Zonnepanelen: kansen te over!  Solar carports zorgen voor overdekte parkeerplaatsen waarbij auto's schoon, koel en droog blijven. De gratis Park The Sun-applicatie laat zien of een parkeerterrein geschikt is.   

ONDERNEMERSVERHAAL: JOOP KRUIT VAN KRUIT & KRAMER


Directeur/eigenaar Joop Kruit van Kruit & Kramer heeft het dak van de woonwinkel + magazijn in Groningen flink verduurzaamd onder meer door zonnepanelen te laten installeren. Het gaat Joop om een betere wereld maar als ondernemer kijkt hij natuurlijk ook naar de business case. Lees hier het interview met Joop.