Logo Groningen Werkt Slim

Zonne-carports op parkeerterreinen

Kent u ze al, de zonne-carports oftewel solar carports op parkeerterreinen? Het is een opkomende en slimme manier van duurzame (zonne-)energie opwekken. Er zijn in gemeente en provincie Groningen voldoende geschikte parkeerterreinen te vinden. En het mooie is dat er een handige, online tool is om te zien of een terrein in de gemeente Groningen geschikt is, wat de meters en investeringen zijn maar ook gelijk de terugverdientijd. Dat kan via de gratis tool Park the sun, aangeboden door de gemeente Groningen. 

Zonne-energie met hulp inzetten

Groningen Werkt Slim helpt u ook met deze mogelijkheid tot verduurzamen verder. Wij hebben een netwerk van bedrijven die u voorgingen. Zo ziet u op de afbeelding een realisatie in Drachten, geplaatst op het parkeerterrein van het ziekenhuis in Drachten (foto: Jilmer Postma ANP). Ook beschikken we over een netwerk van betrouwbare leveranciers en over subsidiemogelijkheden. 


Toekomstgerichte oplossing

Solar carports zijn in het land al op vele plekken geinstalleerd. Dat is ook niet zo gek: de parkeerplaatsen zijn er al, de auto's blijven schoon, droog en koel en deze zonnecarports zijn ook goed te combineren met laadpalen voor elektrische wagens. Een toekomstgerichte duurzame oplossing dus. Leveranciers met ervaring met dit product zijn onder meer Engie, GroenLeven en Ecorus. Lees binnenkort hier het interview met Engie en wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.
 


Park the Sun - handige online tool 

 Wat een goede uitvinding:  voor inzicht in 1 oogopslag gaat u naar de online tool Park the Sun. Een landelijke tool die mede dankzij de gemeente Groningen mogelijk is gemaakt. Krijg direct inzicht in welke (grotere) parkeerterreinen er zijn, in welke mate zij geschikt zijn en andere belangrijke gegevens als investeringskosten en terugverdientijd. Kijk eens rond op de site van deze tool voor meer info over deze groene kans!  

ONDERNEMERSVERHAAL: JOOP KRUIT VAN KRUIT & KRAMER 


Kruit & Kramer heeft onlangs het dak van de woonwinkel in Groningen en het eigen magazijn vol gelegd met zonnepanelen: 2.600 in totaal, genoeg voor zo’n 225 huishoudens. “We genereren nu onze eigen, groene energie”, zegt directeur Joop Kruit trots. Lees het gehele interview met Joop hier.

TIP VAN ONZE  SLIMME RIK: SCHAKEL TIJDIG UW VERZEKERAAR IN


Voordat u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig uw verzekeraar te benaderen over uw plannen.