Logo Groningen Werkt Slim

Horecalabel 'Groen Genieten'

Met het nieuwe horecalabel ‘Groen Genieten’ weet uw gast dat u de groene kansen heeft aangegrepen om het horecapand inclusief installaties duurzaam en dus toekomstbestendig te maken. Steeds meer gasten maar ook leveranciers en medewerkers vinden het belangrijk dat een horecabedrijf actief bezig is met verduurzamen. Ook kan het u als overnemer of investeerder geld besparen. Dit is het moment om stappen te zetten richting een duurzame onderneming. En onze adviseurs helpen u kosteloos met advies.

Laat het zien!
Het horecalabel ‘Groen Genieten’ is een nieuw label en wordt uitgegeven door dit platform, Groningen Werkt Slim. Horecaondernemers ontvangen na het uitvoeren van verduurzamingsacties dit duurzaamheidslabel inclusief een pakket promotiemiddelen (o.a. een online banner en publicitaire aandacht). Zo weten uw gasten dat hun keuze voor uw bedrijf een groene keuze is. 

Voorwaarden van RVO
In de folder die u hier kunt downloaden, leest u de voorwaarden waar het pand en de installaties aan moeten voldoen om het Groen Genieten-label te ontvangen. Het kan zijn dat niet alle voorwaarden voor uw onderneming van toepassing zijn: daar wordt uiteraard rekening mee gehouden. De voorwaarden zijn gekoppeld aan de Erkende Maatregelen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op deze website leest u meer over deze voorwaarden van het RVO.  


Ga voor nog groener!

En gaat u voor meer? Kiest u bijvoorbeeld voor een menukaart met lokale producten en vegetarische of veganistische opties? Of rijdt u in een elekrische bedrijfswagen of worden bestellingen per fiets bezorgd? En worden materialen hergebruikt? Vraag dan het label Groen Genieten+. Natuurlijk hoort ook bij dit label promotiemateriaal en publicitaire aandacht.

U doet toch ook mee? Ga nu aan de slag met verduurzamen en pak de groene kansen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan met horeca-adviseur Frank Wichertjes (zie foto) of via onze contactpagina

 Wilt u weten wat u als horeca-ondernemer kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen? Op deze pagina vindt u een overzicht van mogelijkheden. Deze mogelijkheden gaan voornamelijk over kansen voor een duurzaam pand en het duurzaam gebruiken van apparatuur. Natuurlijk zijn er nog meer groene kansen. Wat dacht u van duurzame mobiliteit, een (deels) vegetarische of veganistische menukaart of circulair werken?


: Ook bij de finaciering van bovenstaande helpen wij u kosteloos en onafhankelijk op weg. Zo zijn er subsidies mogelijk van het RVO. Ook kijken we mee naar andere financieringsbronnen.

START - DE CHECKLIST


"Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?" is een vraag die velen hebben. Een gedegen dakscan is daarom een verstandig vertrekpunt. Dit is vaak aan te vragen bij een leverancier van zonnepanelen zonder dat u ergens aan vastzit. Ook kunt u o.a. een onafhankelijke dakscan aanvragen via www.zonatlas.nl.FINANCIEEL - DE SUBSIDIES


Er zijn investeringen nodig om de panelen te installeren. Deze kosten heeft u gemiddeld in 5 - 10 jaar terugverdiend. Vele leveranciers kunnen u helpen het financiele plaatje compleet te krijgen. Het gaat dan o.a. om uw stroomverbruik (bent u een klein - of midden/grootverbruiker?), oppervlakte en andere zaken.
Om het plaatje kloppend te krijgen, wijzen wij u op financiele ondersteuning o.a. de  subsidies via de RVO. Lees hier meer over subsidies. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag is 13 weken. 

HORECALABEL "GROEN GENIETEN"

Het horecalabel ‘Groen Genieten’ is een nieuw label, uitgegeven door duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim. Het label is bedoeld om u als ondernemer de waardering te geven die bij een duurzame ondernemer hoort. Na het uitvoeren van verduurzamingsacties van de checklist, ontvangt u kosteloos een aantal promotiemiddelen om uw gasten te laten weten dat u een duurzame ondernemer bent. Want uw gasten willen vaak vooraf weten of hun keuze een groene keuze is. 

Lees hier meer over het label "Groen Genieten".

TIP VAN ADVISEUR SLIMME RIK: GA NU AAN DE SLAG EN MAAK UW BEDRIJF OOK TOEKOMSTBESTENDIG!


Er is genoeg dat u zelf kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen. Uw concullega's deden het al of zijn nu ermee bezig en de consument, uw gast, wil het. Kortom: mis de boot niet en vraag advies aan. Adviseur Frank Wichertjes, zelf een horecaman, is binnen Groningen Werkt Slim uw contactpersoon. Neem contact op en kijk wat u kunt doen.

ONDERNEMERSVERHAAL: SPAAK FIETSCAFE 


Zonnepanelen: kansen te over!  Solar carports zorgen voor overdekte parkeerplaatsen waarbij auto's schoon, koel en droog blijven. De gratis Park The Sun-applicatie laat zien of een parkeerterrein geschikt is.