Logo Groningen Werkt Slim

Een duurzaam horecabedrijf

Ook de horecasector heeft in steeds grotere mate te maken met verduurzamen. De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat er veel aandacht is voor energiebesparing. Maar ook gasten, leveranciers en medewerkers vinden het belangrijk dat een horecabedrijf actief bezig is met verduurzamen. Daarnaast kan het veel geld besparen. Daarom is dit het moment om stappen te zetten richting een duurzame onderneming. Onze adviseurs helpen u kosteloos en onafhankelijk op weg.

Werk slim: laat zien dat uw bedrijf duurzaam bezig is
Met het nieuwe horecalabel ‘Groen Genieten’ van Groningen Werkt Slim laat u zien dat u als ondernemer de groene kansen heeft aangegrepen. Het label ontvangt u wanneer u het bedrijfspand inclusief installaties heeft verduurzaamd. Lees hier meer over het label 'Groen Genieten' en de uitgebreide versie, 'Groen Genieten+'!

Waar begint u? U start zelf met de checklist of u neemt contact op met onze horeca-adviseur voor vrijblijvend en kostenloos advies. 

Hier vindt u een overzicht van mogelijkheden: deze beslaan voornamelijk de kansen voor een duurzamer pand en het duurzamer gebruik van apparatuur. Natuurlijk zijn er nog meer kansen. Wat dacht u van duurzame mobiliteit, een (deels) vegetarische of veganistische menukaart of circulair werken met bijvoorbeeld afval?


Ook met de financiering helpen wij u kosteloos en onafhankelijk op weg. Zo zijn er subsidies van het RVO. We hebben ook de folder Financiering van duurzame horeca voor u gemaakt. U ziet in een oogopslag welke subsidies  (o.a. van de EIA) voor uw bedrijf een optie zijn. Download nu deze folder. Ook kijken we mee naar andere financieringsbronnen.

De checklist 

"Wat kan ik doen om mijn pand en apparatuur duurzamer te benutten?". Op deze vragen krijgt u een antwoord met de checklist Mogelijkheden voor verduurzamen. U kunt hier de folder met de checklist downloaden of u vraagt de folder aan bij de adviseur of via gws@groningen.nl. U heeft zo een overzichtelijke lijst die u zo op kunt hangen en af kunt vinken. En voldoet u aan de gestelde voorwaarden, dan ontvangt u  het 'Groen Genieten'-label. Of natuurlijk het 'Groen Genieten+'-label wanneer u nog wat stappen extra zet.  

De subsidies

Er zijn soms investeringen nodig om te verduurzamen. Daar zijn verschillende vormen voor zoals leningen en subsidies. In deze folder leest u alles over de meest aangevraagde subsidies bij het RVO inclusief productcodes en links. 
Natuurlijk helpt onze adviseur u ook met dit onderwerp graag op weg of verder.

Groen Genieten-label 
De horecalabels ‘Groen Genieten’ en 'Groen Genieten+' zijn nieuwe duurzaamheidslabels van dit duurzaamheidsplatform, Groningen Werkt Slim. Ondernemers kunnen zo laten zien dat een duurzame ondernemer zijn. De gasten, leveranciers en medewerkers hechten hier steeds meer waarde aan. Daarom is een pakket promotiemiddelen samengesteld om te laten weten dat u een duurzame ondernemer bent. Lees hier meer over deze labels. 

Maak direct een afspraak!
Er is genoeg dat u zelf kunt doen om uw bedrijf te verduurzamen. Uw collega-ondernemers gingen u al voor of zijn er al hard mee bezig. Mis de boot niet. Neem contact op en we kijken samen wat kan. En wie weet prijkt er binnenkort het label 'Groen Genieten' bij u aan de deur!