Logo Groningen Werkt Slim

Bijeenkomst Circulair Ondernemen 

Circulair Ondernemen neemt de komende jaren een hoge vlucht. Tijdens onze bijeenkomst op 9 februari boden gastsprekers aan de hand van verhalen en projecten volop inspiratie aan ambitieuze ondernemers.  


Primeur: doeboek Circulair Ondernemen!

Op deze middag lanceerden wij het speciaal voor ondernemers samengestelde doeboek Circulair Ondernemen met o.a. kennis over verdienmodellen en juridische aspecten, checklists en interviews met IKEA, Ecoras, Bbeng, DeHaan Advocaten en Notarissen, OPNIEUW!, JC-Electronics, Koninklijke Oosterhof Holman, Vanhulley en SaveLodge. Interesse om aan de slag te gaan met dit mooie boek vol kennis, vragen en schetsruimte? Klik dan hier om meer te weten over het boek en vraag het bij ons aan.  


Sprekers
Pionier en ondernemer Siemen Cox

Mogelijk kent u het bedrijf Rotterzwam? Het is een van de circulaire innovaties van ondernemer en spreker Siemen Cox. Siemen vertelde over footprints, verdienmodellen en de kansen van circulair ondernemen.
Over de Rotterzwam:

Bekroond circulair concept voor het hoogwaardig hergebruik van koffiedik en de productie van oesterzwammen en snacks. Specialist in het lokaal sluiten van kringlopen en bewustwording rondom duurzaamheid.
* Beste Vegan Onderneming 2022 *
* Best For The World™ B Corp 2022 *
Links:

http://siemencox.com/   

https://www.rotterzwam.nl/

 

Ondernemer René Notenbomer

René Notenbomer vertelde vanuit het ondernemerschap als mede-eigenaar van Save Plastics, directeur van Humus Guru en Save Lodge over zijn drijfveer ('Plastic mag niet meer reizen') en over de kansen van circulair ('Maak je product sexy, alleen het groene verhaal is niet voldoende').  

Het publiek werd volop geinspireerd, ook door de rondleiding over het Suikerunieterrein waar een circulair gebouw werd bezocht en de 'klimaatslimme muur', een groen product van SaveLodge. 

En natuurlijk waren de deelnemende partijen aan het doeboek aanwezig die van wethouder Circulaire Economie De Wrede van de gemeente Groningen een dankwoord ontvingen over hun inzet voor een circulaire economie. Vervolgens reikte de wethouder het 1e exemplaar uit aan ondernemer Marco Agema. Na afloop werden er volop kansen en contactgegevens uitgewisseld.