Logo Groningen Werkt Slim

WARMTEMETER 

GRATIS WARMTESCAN VOOR BEDRIJFSPANDEN:

“Veel energie ontsnapt ongemerkt”

Adviseur Pieter van Haaren van Groningen Werkt Slim gaat komende herfst/winter op verzoek bij bedrijven langs om een warmtescan te maken. “Een warmtescan geeft aan waar warmte uit uw bedrijfspand verloren gaat en waar het zinvol is om bijvoorbeeld extra isolatie aan te brengen of andere maatregelen te nemen”, aldus Van Haaren.

 

Om de warmtelekken op te zoeken, gebruikt de adviseur een speciale infrarood warmtecamera. Hiermee kun je verschillen in temperatuur opsporen, en dus ook zien waar er warmte verloren gaat en dus extra isolatie aan te raden is.

 

Van Haaren wijst als voorbeeld op muren, ramen, het dak de kiertjes, maar ook installaties die mogelijk warmte lekken. “Allemaal plekken waar ongemerkt en ongezien warmte kan ontsnappen.” Door die plekken aan te pakken, snijdt het mes aan twee kanten. Het is duurzamer en goedkoper, want alle warmte die nu nog verloren gaat, moet je ook extra opwekken. “Maar daarnaast is het ook aangenamer en gezonder: gebrekkige isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken. Vocht kan ook voor kortsluiting zorgen of het kromtrekken van houten vloeren.”

 

Op basis van de warmtescan stelt Van Haaren een vrijblijvend advies op. “Vervang je het glas of is juist dak- of muurisolatie aan te raden? Of kun je misschien al veel winnen door een kier dicht te kitten? Of zijn er zaken aan de installaties die voor veel warmteverlies zorgen”. Zo zijn er natuurlijk diverse oplossingen te vinden. En bespaart het ook, zeker met de huidige hoge energieprijzen, veel geld.

 

Dat de adviseur van Groningen Werkt Slim uitgerekend in de winter met de warmtecamera op pad gaat is geen toeval: dan zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten het grootst en zijn lekken dus ook het beste op te sporen.

 


CONTACT

Wilt u ook een gratis en vrijblijvende warmtescan? Neem dan contact op met Pieter van Haaren van Groningen Werkt Slim via email:

pieter.van.Haaren@groningen.nl of telefonisch; 06 – 55 46 50 75