Logo Groningen Werkt Slim
Logo Groningen Werkt Slim

Ondernemen in tijden van crisis

Ondernemen in 'normale' tijden kan al uitdagend zijn. Kansen en bedreigingen zijn er altijd en ondernemers hebben doorzettingsvermogen en creativiteit in hun DNA. In tijden van extreme situaties, zoals nu in de periode waarin het Coronavirus en de genomen maatregelen veel impact hebben op de samenleving, wordt er echter extra veel van u als ondernemer gevraagd.

Groningen Werkt Slim deelt in deze tijd informatie en inspiratie met u om zo goed mogelijk te kunnen blijven ondernemen. Duurzaamheid staat immers naast klimaatvriendelijk ook voor continuïteit en saamhorigheid. Samen Slim Werken aan de toekomst: wij steunen u daarbij.

Ondernemen in tijden van crisis | hulp voor ondernemers bij corona virus

In deze bijzonder uitdagende periode waarin de genomen maatregelen vanuit de regering veel impact hebben op de maatschappij, helpt Groningen Werkt Slim ondernemers om zo slim mogelijk te ondernemen.

Wij delen informatie vanuit het Rijk en andere instanties. Ook delen wij verhalen van ondernemers. Hoe ondernemen zij in deze tijd? Waar liggen zij wakker van, zijn ze voorbereid op tegenslag en onzekerheid? En het allerbelangrijkste: wat doen zij om hun bedrijf zo slim mogelijk door deze fase heen te loodsen? Duurzaam ondernemen bestaat naast aandacht voor het milieu zeker ook uit aandacht voor continuïteit van het bedrijf. Lees mee!

Ondernemende verhalen in Corona-tijd

#ooknu #slimwerken

Adviesbureau Syplon | we vonden al snel kansen om werk in deze tijd voort te zetten | Groningen Werkt Slim
Schoonheidssalon BeautyNatas | ik zorg ervoor dat ik in de AAN-stand blijf staan | Groningen Werkt Slim
Ondernemer Frank Antonides | nu werken aan scenarioplanning voor na deze Corona-periode | Groningen Werkt Slim
Rabobank | Samenwerken is ook nu van essentieel belang om bedrijven te ondersteunen | Groningen Werkt Slim | Corona crisis
Meinardi | Klanten hoeven de auto niet meer uit voor het witte goud | corona crisis
KvK Regelingencheck 2020 | Groningen Werkt Slim

Duurzame kansen in coronatijd

04-05-2020

Een crisis is een goed moment voor verandering. Als je nu nadenkt over het opbouwen van je bedrijf na corona, kun je toekomstgerichte keuzes maken. Maurits Groen (Kipster), Wouter Staal (Yoghurt Barn) en Reinier Kempenaar (De Dijck) kozen eerder al voor een duurzaam businessmodel. Met hun gelukkige kippen, klimaatpositieve yoghurt en lokale moestuinen laten zij zien hoe duurzaamheid bijdraagt aan hun ondernemingsgroei. Lees hun verhaal.

Logo gemeente Groningen | coronavirus | Groningen Werkt Slim

Maatregelen voor ondernemers van de gemeente Groningen

26-03-2020

We nemen maatregelen de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, flexwerkers en instellingen te verzachten. Wethouder @PauldeRook legt in dit filmpje uit wat we allemaal doen. 

Totaaloverzicht ondernemersregelingen

02-06-2020

De overheid heeft een pakket regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen, of tegemoetkoming in je loonkosten. Ook maken de regelingen het makkelijker om aan krediet te komen. Het eerste pakket loopt eind mei af, het tweede pakket loopt tot 1 oktober. Bekijk hier op welke regelingen je aanspraak kunt maken inclusief een regelingencheck.

Ondernemen in tijden van crisis | Maurits Groen, Wouter Staal en Reinier Kempenaar | Groningen Werkt Slim

Update: De ondersteunende corona-maatregelen voor ondernemers in Groningen

21-04-2020

Diverse ondernemers ondervinden nadelige gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. De gemeente wil, waar het kan, ondernemers ondersteunen. Lees alles over de mogelijkheden op de website van de gemeente Groningen

Belangrijke informatie belastingdienst in verband met Corona-crisis | Groningen Werkt Slim

Belangrijke informatie van de Belastingdienst

25-03-2020

Bent u ondernemer of zzp’er en dreigt uw bedrijf in de problemen te komen door de coronacrisis? Als Belastingdienst hebben wij maatregelen genomen om u door deze moeilijke tijden heen te helpen. Lees op de website van de belastingdienst om welke maatregelen het gaat. 

Blijf mentaal gezond in crisistijd

18-03-2020

In deze periode van onzekerheid, angst en mogelijk zorgen is het des te belangrijker mentaal fit te zijn. Zeker als ondernemer moet je je hoofd 'erbij houden': voor het bedrijfsbelang, voor de klanten, voor het personeel en uiteraard voor jezelf. Daar zijn tips voor! Deze tips delen wij graag met u.


Lees de tips op de website van de NOS.

Zo blijf je (mentaal) fit in thuisisolatie | groningen werkt slim
Overheid komt met pakket maatregelen voor steun ondernemers | Groningen Werkt Slim

Overheid komt met pakket maatregelen voor steun ondernemers

17-03-2020

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. Lees meer over de maatregelen.

Copyright © 2020  |  All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren