Logo Groningen Werkt Slim

NIEUWS & INSPIRATIE

Geselecteerd
voor u!


FILMPJE: ONDERNEMERS AAN HET WOORD

Ondernemers delen graag hun verhaal. Want samen kom je verder. Beluister hun verhalen in het Groningen Werkt Slim-filmpje!  

NIEUWE SAMENWERKINGEN

Slim werken is samen werken. Zo werken we samen met GroBusiness. En verduurzamen met uw accountant oppakken is ook slim.. Daarom werken wij o.a. samen met Harrier Accountancy in het platform ZeroCO2.

ARTIKEL DAGBLAD VAN HET NOORDEN

Lees in dit artikel o.a. over het Shell-vonnis en over de obstakels plus oplossingen waar welwillende bedrijven tegenaan lopen.
(bron: DvhN 7 juni 2021). 

Warm aanbevolen websites

  • De website van RVO Duurzaam: alles over duurzaam ondernemen
  • Eveneens gevarieerde informatie vindt u op de site van de Kamer van Koophandel
  • Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een boeiende site
  • De site van de provincie Groningen biedt o.a. informatie over subsidies en projecten.
  • Meer weten over de (duurzame) bereikbaarheid van Groningen, klik hier.
  • Alles over elektrisch rijden is o.a. te vinden op NederlandElektrisch.nl 

Ondernemersnieuws

De Groninger Ondernemers Courant inspireert en informeert ondernemers over vele onderwerpen waaronder verduurzamen. Online en 4x per jaar via de papieren courant. Kijk ook op: www.groningerondernemerscourant.nl.


Ook zijn er platforms als GroBusiness en Economie Groningen waar u terecht kunt voor inspiratie.


EVENEMENTEN 2021

Climate Walk, Event Solar Boat Races en meer

Ondanks de onzekere en uitdagende tijd om mensen fysiek bij elkaar te brengen, hebben we toch mooie bijeenkomsten kunnen realiseren. Omdat we weten en merken dat ondernemers graag in contact komen, vragen stellen... interactie dus. Team Groningen Werkt Slim liep een stukje mee met de Climate Walk van Urgenda om aandacht te vragen voor de noodzaak tot meer inzet voor klimaatverandering. Ook waren er de Solar Boat Races waar we met elkaar spraken over de mogelijkheden van zonne-energie. Op 1 en 2 november waren er bijeenkomsten over het verduurzamen van bedrijventerreinen en over het samenwerken van beleidsmedewerkers in kader van energietransitie. Kortom, volop actie!


PROMOTIEDAGEN 9 & 10 NOVEMBER


Twee bijzondere dagen volop ontmoetingen, goede gesprekken en een goede ondernemerssfeer: dat waren deze dagen in MartiniPlaza. Guido Weijers deed speciaal een oproep aan ondernemers, Vanhulley gaf een mooie presentatie over social & circulair ondernemen en Slimme Rik liep 'live' over de beurs rond. Succesvolle dagen dus!   


HET HELE JAAR DOOR:

ONLINE KENNISEVENTS

OVER ENERGIE


The New Energy Coalition organiseert regelmatig (online) events over nieuwe energie waaronder waterstof. 
Bekijk hier de agenda en doe mee!

Meld nu uw nieuwsbericht aan

Weet u een onmisbare site of nieuwsbrief die ondernemers echt moeten lezen? Stuur dan uw tip per e-mail: info@groningenwerktslim.com