Logo Groningen Werkt Slim
Logo Groningen Werkt Slim

Nieuw project ‘Verzilver uw dak’ stimuleert ondernemers voor aanschaf zonnepanelen

12 maart 2020

Nieuw project 'Verzilver uw dak' stimuleert ondernemers voor aanschaf zonnepanelen

De provincie Groningen gaat bedrijven ondersteunen bij het realiseren van een zonnedak. Op de Groningse bedrijventerreinen liggen meer dan 6300 bedrijfsdaken van minstens 1000 vierkante meter waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen. Het project 'Verzilver uw dak' helpt bedrijven om met behulp van subsidie en advies zonnedaken te kunnen plaatsen. De ondersteuning geldt voor zowel ondernemers die nog geen subsidie hebben aangevraagd als voor ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben aangevraagd.


Gratis dakscan

Groningse ondernemers op een bedrijventerrein kunnen gratis een dakscan krijgen, om te kijken of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook krijgen ze hulp bij de aanvraag van de voordelige SDE+-subsidie. Met deze subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+-subsidie bezorgt ondernemers een vergoeding voor iedere opgewekte kilowattuur. De volgende subsidieronde start op 17 maart 2020. Voor ondernemers die een kleiner verbruik hebben kan mogelijk (ook) de salderingsregeling aantrekkelijk zijn. Klik hier (link pagina Voorbeelden rechtsonderin) voor een business case over zonnepanelen met salderingsregeling.

 

Steun in de rug

Gedeputeerde Nienke Homan van de provincie is blij met deze aanpak: “We hebben zonne-energie hard nodig om in 2050 CO2-neutraal te kunnen zijn. We willen het ondernemers makkelijker maken omdat we merken dat zij het vaak ingewikkeld vinden om subsidie aan te vragen of een keuze te maken uit de vele aanbieders. Anderen ontbreekt het aan tijd, waardoor al toegekende subsidie op de plank blijft liggen. Terwijl het gebruik van zonnepanelen veel geld kan besparen. Op deze manier helpen wij hen graag en sparen we waardevolle landbouwgrond en natuur."


Samenwerking

De regeling 'Verzilver uw dak' wordt uitgevoerd door bureau Over Morgen in samenwerking met duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim, de Groningse gemeenten en Enexis. Het project wordt uitgevoerd in de hele provincie Groningen. Kijk voor meer informatie over Over Morgen op https://overmorgen.nl/verzilveruwdak.


Groningen Werkt Slim
Groningen Werkt Slim is een duurzaamheidsplatform van de vier Groninger bedrijvenverenigingen, de gemeente Groningen en provincie Groningen. Bent u als ondernemer op zoek naar praktisch advies over bijvoorbeeld energiebesparing, duurzaam vervoer of investeren in duurzame energie? Dan helpen we u graag verder. Neem contact op via info@groningenwerktslim.com of bel naar 14 050.

Neem contact op

Email: info@groningenwerktslim.com

Telefoon: 14 050

Bedrijvenvereniging West | Groningen Werkt Slim
Bedrijvenvereniging Zuidoost | Groningen Werkt Slim
Groningen City Club | Groningen Werkt Slim
VBNO | Groningen Werkt Slim
Provincie Groningen | Groningen Werkt Slim
Gemeente Groningen | Groningen Werkt Slim

Copyright © 2020  |  All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren