Logo Groningen Werkt Slim

Project 'Verzilver uw dak’ ondersteunt ondernemers bij aanschaf gesubsidieerde zonnepanelen 

12 maart 2020

Zonnepanelen

De provincie Groningen ondersteunt ondernemers bij het realiseren van een zonnedak op het bedrijfspand met advies en subsidie. Op de Groningse bedrijventerreinen liggen namelijk meer dan 6300 bedrijfsdaken van minstens 1000 vierkante meter waar mogelijk zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. De ondersteuning geldt voor zowel ondernemers die nog geen subsidie hebben aangevraagd als voor ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben aangevraagd. Bekijk onderaan deze pagina het infofilmpje en download de brochure.


Gratis dakscan

Groningse ondernemers op een bedrijventerrein kunnen gratis een dakscan krijgen, om te kijken of het dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook krijgen ze hulp bij de aanvraag van de voordelige SDE+-subsidie. Met deze subsidie stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+-subsidie bezorgt ondernemers een vergoeding voor iedere opgewekte kilowattuur. De volgende subsidieronde start op 17 maart 2020. Voor ondernemers die een kleiner verbruik hebben kan mogelijk (ook) de salderingsregeling aantrekkelijk zijn. 

 

Steun in de rug

Gedeputeerde Nienke Homan van de provincie is blij met deze aanpak: “We hebben zonne-energie hard nodig om in 2050 CO2-neutraal te kunnen zijn. We willen het ondernemers makkelijker maken omdat we merken dat zij het vaak ingewikkeld vinden om subsidie aan te vragen of een keuze te maken uit de vele aanbieders. Anderen ontbreekt het aan tijd, waardoor al toegekende subsidie op de plank blijft liggen. Terwijl het gebruik van zonnepanelen veel geld kan besparen. Op deze manier helpen wij hen graag en sparen we waardevolle landbouwgrond en natuur."


Samenwerking

De regeling 'Verzilver uw dak' wordt uitgevoerd door bureau Over Morgen in samenwerking met de provincie, duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim, de Groningse gemeenten, Energie van Ons en Enexis. Het project wordt uitgevoerd in de gehele provincie Groningen. Bekijk de uitgebreide brochure hier. Meer informatie leest u ook op de site van de provincie of ga naar https://overmorgen.nl/verzilveruwdak.
(Foto: Wytske Averink en Over Morgen)

Groningen Werkt Slim
Groningen Werkt Slim is een duurzaamheidsplatform van de vier Groninger bedrijvenverenigingen, de gemeente Groningen en provincie Groningen. Bent u als ondernemer op zoek naar praktisch advies over bijvoorbeeld energiebesparing, duurzaam vervoer of investeren in duurzame energie? Dan helpen we u graag verder. Neem contact op via info@groningenwerktslim.com of bel naar 14 050.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren