Logo Groningen Werkt Slim
Logo Groningen Werkt Slim

"Klanten hoeven de auto niet meer uit voor het witte goud"

15 april 2020  |  Meinardi | Bron: Dagblad van het Noorden

In deze tijd waarin de genomen maatregelen om verdere besmetting van het Corono-virus verstrekkende gevolgen hebben voor bedrijven, deelt Groningen Werkt Slim verhalen over slim ondernemen. Wat we onder meer zien is verkorten van de keten. Zo lazen we over tuinbouwbedrijf Meinardi in Noordbroek. Zij hebben een idee, dat ooit als grapje bedoeld was, omgezet in actie met als resultaat een doorslaand succes: de aspergedrive-in.


Huib Meinardi had zich een heel andere opening voorgesteld, maar nu straalt hij. Huib: ,,Fantastisch mooi. Het is toch ook humor.’’ Hij weet inmiddels dat het iets meer is dan alleen humor. Klanten die uit angst voor het coronavirus ervoor voor kiezen om in de auto te blijven zitten, kunnen nu toch worden bediend. De drive-in is ingericht achter het nieuwe bedrijfspand van tuinbouwbedrijf Meinardi aan de Zuiderstraat in Noordbroek. Files staan er niet, maar heel de dag loopt het wel door. Bezoekers komen van heinde en ver en kunnen veilig vanuit de auto een complete aspergemaaltijd kopen, inclusief een mooie Pinot Blanc.

 

Geen zorgen over personeel

Het bedrijf heeft voor de aspergeteelt de beschikking over twaalf hectare grond (zeg maar twaalf voetbalvelden). Dat vraagt dus ook inzet van personeel. Zorgen dat hij de komende tijd geen personeel kan vinden om de witte asperges dagelijks te steken, heeft Meinardi niet. ,,Daar ben ik niet zo bang voor. Aanbod genoeg, van studenten tot mensen uit de horeca en de evenementenbouw die nu zonder werk thuiszitten. We zijn niet volledig afhankelijk van Poolse werknemers.” Zorgen zijn er wel over de handel zelf. ,,Alles wat we verbouwen, verkopen we zelf. Er gaat niets naar de veiling. We leveren de asperges vooral aan de horeca, maar die is nu volledig weggevallen.’’

 

Volgend jaar misschien weer
Als de coronacrisis er niet was geweest, was het idee voor een aspergedrive-in nooit bedacht, zegt Astrid Meinardi. ,,Er komen mensen die het gewoon leuk vinden, maar er zijn mensen geweest die in de zorg werken en momenteel niet in een winkel mogen komen. Voor hen is dit een uitkomst.’’ De drive-in blijft ook nog wel even. Sterker nog, volgend jaar misschien wel weer, corona of geen corona, zegt Astrid Meinardi.

 

Het aspergeseizoen duurt traditiegetrouw tot 24 juni.


https://www.lekkereasperges.nl

Niet meer je auto uit voor het witte goud | corona crisis | meinardi | Groningen Werkt Slim

Copyright © 2020  |  All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren