Logo Groningen Werkt Slim

PRAKTIJKVERHAAL: ABIANT  

Wat wilt u weten over laadpalen voor uw bedrijf | Groningen Werkt Slim

Abiant is een van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland. Dagelijks zijn ruim 2.000 uitzendmedewerkers via het bureau aan de slag in verschillende sectoren. Duurzaam ondernemen staat bij deze organisatie, een van onze CO2-partners, hoog in het vaandel. 


Duurzaamheid opnemen in strategie
Het is niet altijd zichtbaar of bekend, maar sommige organisaties lopen vooruit op anderen en dat is alleen maar inspirerend. Zo is Abiant een van die 'vooruitlopers'. Rene Sietsema is inkoper en fleetmanager bij Abiant en is mede-verantwoordelijk voor het aspect 'duurzaamheid'. Hij vertelt over de activiteiten van Abiant tot nu toe.

Mobiliteit als een van de pijlers
Abiant moet zich als grootverbruiker houden aan de EED-plicht. Rene: "Sinds deze verplichting heeft de organisatie ervoor gekozen actief met verduurzamen bezig te gaan. Naast de inkoop van groene energie, het isoleren waar het kan en het plaatsen van duurzame verlichting, jaagt Abiant ook het gebruik van duurzaam vervoer aan. Zo is er een duurzaam mobiliteitsplan waarbij elektrisch rijden wordt gestimuleerd via een CO2-plafond. Want zeker op dit gebied valt er veel CO2-uitstoot te verminderen.

Plannen 2021
De plannen voor dit jaar bestaat onder meer uit het zelf opwekken van groene stroom. Het is nog even zoeken naar de juiste leveranciers en partners en in deze fase is onderlinge verbinding tussen bedrijven welkom. Telkens het wiel zelf moeten uitvinden, is niet nodig. Een platform als Groningen Werkt Slim werkt daarin als een verbindende motor."

De belangrijkste tip van Rene om duurzaam ondernemen te starten is ervoor te zorgen dat er draagvlak komt binnen de organisatie. Dan pas kun je aan de slag met het maken van plannen en het zetten van duurzame stappen.