Logo Groningen Werkt Slim

HITTESTRESS?

Onze adviseur Pieter van Haaren gaat deze zomer op verzoek bij bedrijven langs voor een warmtescan. Met een infraroodcamera laat hij zien hoe goed een bedrijfspand of gebouw beschermd is tegen hitte en welke maatregelen er mogelijk zijn in de strijd tegen hittestress. Het advies is gratis.

Nu de zomer begonnen is, betekent dat vaak hete kantoren, gebouwen en werkplekken. En het zal gezien de klimaatverandering en de daarmee oplopende temperaturen in de toekomst alleen nog maar warmer worden. De hoogste tijd dus voor een inventarisatie van uw bedrijfspand in de vorm van een meting door onze adviseur. Dit kost u niets en is geheel vrijblijvend.

Nadelen hittestress
Hittestress is niet alleen onprettig voor werknemers en klanten, het is ook niet goed voor de motivatie en de productiviteit. Dit kan een negatief effect hebben op de continuïteit van een bedrijf. “Tropenroosters, uitval door warmte en klachten als hoofdpijn zorgen voor obstakels in de productiviteit”, aldus de adviseur van Groningen Werkt Slim. 


Van Haaren maakt op verzoek van bedrijven een warmtescan van het pand. Zo kijkt hij naar diverse zaken die een rol kunnen spelen bij (de bestrijding) van hittestress, zoals de dakbedekking en de isolatie. 
Aangezien airco’s en ventilatoren (evenals ramen en deuren nodeloos open laten staan) behoorlijke energievreters zijn en al helemaal als het pand niet goed geisoleerd is, kan er door te investeren in slimme maatregelen flink op de energierekening bespaard worden. 


Witte daken
Een van de mogelijkheden tegen hittestress is een wit dak. Lees hier meer over de voordelen van een wit dak en de bijbehorende subsidiemogelijkheid:

https://www.bmigroup.com/nl/kenniscentrum/cool-roof-witte-dakbedekking/?pathname=%2Fnl%2Fsearch%2F&q=subsidie


Groene daken
Een andere mogelijkheid is het laten aanleggen van een groen dak, liefst in combinatie met zonnepanelen. Er zijn per gemeente subsidies verkrijgbaar voor een groen dak, onze adviseur kan u daar meer over vertellen en u doorverwijzen naar leveranciers.


Ondernemersverhalen
Lees in dit artikel hoe andere ondernemers u voorgingen. Adviseur Floris van Dijk neemt u mee en legt uit hoe ook u duurzame maatregelen kunt nemen. 


Ook een gratis warmtescan van uw bedrijfspand?

Neem dan nu contact op met Pieter van Haaren:

Telefonisch via nummer 06 - 55 46 50 75 of per email: Pieter.van.Haaren@groningen.nl