Logo Groningen Werkt Slim
Logo Groningen Werkt Slim

Duurzame (winter)horeca


Waar vorige winters de terrassen in de gemeente Groningen per 1 november dicht gingen, is dit voor komende herfst/winter anders. Door de zware tijden voor de horeca-ondernemers door Corona-maatregelen, is besloten dat terrassen tussen 1 november en 1 april 2021 kunnen blijven. 


Wel wordt de ondernemers gevraagd vanaf dit winterseizoen aandacht te besteden aan duurzame energie voor bijvoorbeeld terrasheaters. De duurzaamheidsverplichting zelf gaat stapsgewijs vanaf januari 2021 in. Groningen Werkt Slim is gevraagd mee te denken in het verduurzamingsproces in de horeca. Want zeker met de koudere dagen in aantocht kan het
energieverbruik snel oplopen. Daarom brengen we duurzame oplossingen onder de aandacht. Vanaf 1 november zal de een communicatiecampagne mede richting publiek van start gaan. Uiteraard kunnen ondernemers kunnen nu al informatie opvragen.

FINANCIELE VOORDELEN


Om te verduurzamen is het overstappen naar een groene energieleverancier een voorwaarde. Dit kan gelijk al financieel voordeel bieden. Zo liggen de tarieven van stroom en gas bij een groen energiecontract vaak gelijk of zelfs lager dan de tarieven bij een grijs energiecontract.  


Ook zorgt u met verduurzamende maatregel voor een grote bijdrage aan het realiseren van een CO2-neutrale bedrijfsvoering en een positief imago bij uw klanten, personeel en leveranciers.

DE SLIMME CO2-THERMOMETER


Om inzicht te krijgen in uw CO2-uitstoot is onlangs de Slimme CO2-thermometer gelanceerd (https://co2thermometer.nl/). Deze online tool geeft eenvoudig en zonder kosten een overzicht van de CO2-uitstoot. Zo worden de kansen tot verduurzaming meteen helder.

Groningen Werkt Slim helpt indien gewenst met het inventariseren en faciliteren van verduurzamende maatregelen, met oog voor een efficiënte bedrijfsvoering en financieel voordeel.

KEURMERK


Horecaondernemers kunnen ook het nieuwe keurmerk van Groningen Werkt Slim toegekend krijgen, wanneer er aan de voorwaarden is voldaan. Ook de horeca-bezoeker wordt door diverse uitingen geïnformeerd over de duurzame acties van de horeca-ondernemer. 

Voldoen aan de keurmerkvoorwaarden en daarmee kunnen deelnemen aan de publiekscampagne vraagt slechts het overstappen op groene energie.

Copyright © 2020  |  All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren