Logo Groningen Werkt Slim

Doe mee en verduurzaam sneller

Wilt u uw bedrijf of instelling CO2-neutraal maken? Of in ieder geval een stap zetten om te verduurzamen? Groningen Werkt Slim helpt u verder. We geven u onafhankelijk en deskundig advies, delen kennis over slimme initiatieven, informeren u over subsidies, wetgeving en financiering en meer. Bekijk onderstaand ons aanbod en blijf ons volgen voor nieuwe ontwikkelingen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op. Samen op weg naar een CO2-neutraal Groningen!

Energieprojecten | Groningen Werkt Slim

ENERGIE

Circulaire projecten | Groningen werkt Slim

CIRCULAIR

Duurzame mobiliteit | Groningen Werkt Slim

MOBILITEIT

DE  SLIMME CO2-THERMOMETER 

Hoe kunt u snel energie besparen of de CO2-uitstoot compenseren? Begin met inzicht in de CO2-uitstoot van uw bedrijf of organisatie. De Slimme CO2-thermometer berekent dit online en het kost u niets. Meten = weten. Vanaf daar kunt u verder met het maken van duurzame keuzes. Vul dus nu deze slimme tool in.

DE WARMTEMETER

Sneller inzicht in de energielekken van uw pand maar daarmee ook de mogelijkheden om dit te verbeteren krijgt u niet: met onze warmtemeter ziet u het letterlijk direct. Het betreft een speciale camera waarmee via infraroodlicht de lekken zichtbaar worden. Zo kunt u bijvoorbeeld direct met isoleren aan de slag, wat u veel stroomverbruik en daarmee vele euro's zal besparen.  

PROJECT 'VERZILVER UW DAK'

Dit project, geïnitieerd door de provincie, biedt ondernemers de kans om met de SDE++-subsidieregeling zonnepanelen op bedrijfsdaken te laten installeren. Vraag eerst de gratis dakscan aan. Zo komt u snel verder. Er wordt o.a. samengewerkt met de regionale leverancier Energie van Ons en bureau Over Morgen. 

CAMPAGNE 'Wij zijn OPEN maar de deur is DICHT' 

Wanneer de Corona-maatregelen worden opgeheven, is het tijd voor dit inmiddels beroemde bordje. De zaak of winkel is dan weer open, alleen laat u de deuren dicht om energie en natuurlijk vele euro's te besparen. Ook is het dan in de wintermaanden aangenaam warm binnen. Lees alles over hoe het werkt en laat uw klant zien dat u een duurzame ondernemer bent. 

FINANCIERING ENERGIEPROJECTEN

Voor investeringen in duurzame energie kunt u financiering en subsidies krijgen. Ook het Fonds Nieuwe Doen biedt mogelijkheden.

KOPLOPERPROJECT

Doe mee met een Koplopersproject; er starten regelmatig nieuwe projecten. De projecten bieden MKB-bedrijven en andere organisaties de kans om samen met andere vooruitstrevende bedrijven in een jaar toekomstbestendiger te worden op het gebied van duurzaamheid.

VERGROEN UW BEDRIJFSDAK

Groene (bedrijfs)daken zorgen ervoor dat regenwater niet direct in het riool terechtkomt, ze isoleren beter en ze dragen positief bij aan de biodiversiteit. Ook is een combinatie met zonnepanelen vaak goed mogelijk. Er is vanuit de gemeente Groningen subsidie beschikbaar voor particulieren of bedrijven. NUTTIGE LINKS EN TIPS

Ook bij circulair ondernemen komt veel kijken. Laat u uitdagen door met deze missie aan de slag te gaan en wij helpen u op weg. Wij staan voor u klaar voor kennis en een groot netwerk. En lees hier onze tips en handige links om verder te komen over o.a. subsidie. 

VERGROEN UW BEDRIJFSDAK

Groene (bedrijfs)daken zorgen ervoor dat regenwater niet direct in het riool terechtkomt, ze isoleren beter en ze dragen positief bij aan de biodiversiteit. Ook is een combinatie met zonnepanelen vaak goed mogelijk. Er is subsidie beschikbaar voor particulieren of bedrijven. 


LAADPALEN

Laadpalen laten installeren op uw bedrijfsterrein: een duurzame en financieel aantrekkelijke investering. Wij geven antwoord op al uw vragen, schetsen kosten en hebben ook alvast betrouwbare leveranciers voor u  geselecteerd. 

GRONINGEN BEREIKBAAR

Logo Groningen Bereikbaar | Groningen Werkt Slim | duurzaam Groningen

Voor uw klanten en medewerkers belangrijk: een goed bereikbare locatie. Platform Groningen Bereikbaar infor- meert over o.a. duurzame vervoersopties als cargo e-bikes, speed pedelec en meer.  

PLATFORM VOOR GOEDEREN-LOGISTIEK 

Voor een overzicht van slimme en duurzame logistieke projecten is het digitale platform LogistiekNoord opgericht. Onder meer deze projecten dragen bij aan een emissievrij Noord-Nl. in 2035.

SUBSIDIES, ADVIES EN FISCAAL VOORDEEL

Investeringssubsidie, zonnepanelen, windmolen, overzicht van subsidies | Groningen Werkt Slim
  • Investeringssubsidie
  • Zonnepanelen of windmolen
  • Overzicht van alle subsidies
Energie adviseur, milieubarometer, Leningen | Groningen Werkt Slim
  • Energie-adviseur
  • Milieubarometer
  • Leningen
Fiscaal voordeel voor milieu, energie en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek | Groningen Werkt Slim
  • Milieu
  • Energie
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
Logo Rijksdienst voor ondernemend Nederland RVO | onderneem duurzaam met Groningen Werkt Slim

Wilt u nieuwe markten aanboren, duurzaam ondernemen en meer groei? Het kán. RVO ondersteunt u graag bij het hoe. Met kennis, praktijkverhalen, regelingen, netwerken en tools. Denk groot. Denk groen. Onderneem duurzaam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren