Logo Groningen Werkt Slim

DOE MEE: DE 'Wij zijn OPEN maar de deur is DICHT'-ACTIE

Al 100-den winkels en horeca-gelegenheden in de binnenstad van Groningen gingen u voor: zij besparen energie en vele euro's door mee te doen aan de gratis
'Deur Dicht'-campagne. Doe ook mee en stel met de deur dicht ook uw klanten en personeel tevreden!


De actie

Bent u winkelier of ondernemer in een gemeente van de provincie Groningen? En staan de (winkel)deuren nu vaak onnodig open? Bestel dan nu gratis uw eigen ‘Open/Dicht’-bordje. Op dit bordje staat aan de ene kant ‘Natuurlijk zijn wij OPEN. De deur is alleen dicht om energie te besparen’. Aan de andere kant staat ‘De deur is DICHT. Nu niet om energie te besparen maar omdat we gesloten zijn’. Hang dit gratis bordje met meegeleverd bevestigingsmateriaal aan de deur. Zo laat u uw klanten en leveranciers zien dat u een milieubewuste ondernemer bent. Wij zorgen voor gratis informatiemateriaal en een online banner die u voor uw eigen PR op uw website of social media kunt plaatsen. 

Doe mee met de Deuren Dicht actie van de Groninger winkeliers


Ook Harbour Café doet mee aan de Deuren Dicht actie van de Groninger winkeliers | Groningen Werkt Slim

Waarom meedoen?

Uit onderzoeken blijkt dat met een ‘dichte deur’ het energiegebruik van winkels tot wel 40% kan dalen. Een aanzienlijke energie- en kostenbesparing! Daarnaast zorgt een dichte deur voor een prettiger werkklimaat voor medewerkers en een aangename warmte in de winter. Maakt u zich zorgen over de ventilatie? Wij kunnen u hierin gratis adviseren en informeren. Ook kunt u kijken op de site van het RIVM om de richtlijnen te zien.

In verschillende steden in het land is al bewezen dat vergelijkbare acties geen enkel negatief effect op de omzet heeft. Sterker nog, klanten waarderen juist de duurzame mentaliteit.

Een win-win situatie dus!


 

Doe mee met de Deuren Dicht actie van de Groninger winkeliers

Fietscentrum Groningen


Eigenaar Albert van Agthoven van Fietscentrum Groningen heeft sinds enige tijd ook het bordje 'OPEN' aan de winkeldeur hangen. Hij is er blij mee:"Klanten komen gewoon naar binnen, hoor. En ik voel me een betere ondernemer als ik met de zaak actief ben met verduurzamen."

Wereldburgers


Eigenaar Jakob Waninge van Wereldburgers aan het A-Kerkhof 43 in de binnenstad van Groningen is blij met het bordje. Als ondernemer staat hij met zijn horecazaak voor 'heerlijk, verantwoord en duurzaam'. Milieuvriendelijke acties doorvoeren past daar dus goed bij!

De voordelen

  • Bespaar tot 40% op energie
  • Vergroot uw klanttevredenheid
  • Toon uw groene hart voor de gemeente & provincie

Harbour Kidz


Eigenaresse Michelle Kloosterhuis van kinderkledingzaak Harbour Kidz in Reitdiep (Groningen) werd enthousiast door de bordjes in de binnenstad. Michelle:"Stap voor stap ben ik bezig met duurzaam ondernemen. Nu met het bordje aan de deur om zo energie en euro's besparen. En mogelijk is de volgende stap de verlichting vervangen. Ik vind het zeker belangrijk!"

Doe mee met de Deuren Dicht actie van de Groninger winkeliers

Andere gemeenten


Bent u werkzaam voor een andere gemeente dan de gemeente Groningen en wilt u meedoen met deze actie? Wij helpen u graag. Vul het interesseformulier hieronder in en we nemen contact op.

Doe mee met de Deuren Dicht actie van de Groninger winkeliers