Logo Groningen Werkt Slim

De betekenis van de salderingsregeling voor zonnepanelen voor ondernemers

03 april 2020

De betekenis van de salderingsregeling voor zonnepanelen voor ondernemers | Groningen Werkt Slim

Zonnepanelen op uw (bedrijfs)dak is èn blijft een goede investering. Maar welke rol speelt de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023? Deze regeling moet nog goedgekeurd worden in het politieke landschap, maar lees hier alvast het voorstel van minister Wiebes. Deze regeling geldt voor de ondernemers met een kleingebruikerstarief (voor grootverbruikers geldt de SDE+-regeling). Als je als kleingebruiker de opgewekte energie direct zelf gebruikt voor het bedrijfspand, productieproces of in accu’s van bv. auto’s, betaal je geen extra energiebelasting. Sowieso kunnen bedrijven, anders dan particulieren, ook nog eens gebruik maken van de Energie Investering Aftrek (EIA). Dit kunnen ze aanvragen bij de RVO.


Het grote voordeel

Het voordeel van de aanpassing van deze salderingsregeling is dat men meer stroom zelf gaat gebruiken op het moment dat de zon schijnt. Dat zorgt ervoor dat het netwerk minder belast wordt. Een kans voor o.a. witgoed-producenten om apparatuur te gaan voorzien van slimme timers. Zo kan het verbruik beter aansluiten bij de productie.


Organisatie Milieu Centraal legt op heldere wijze uit wat de gevolgen van deze salderingsregeling zijn, hoe snel zonnepanelen terugverdiend kunnen worden en hoe je? Maakt het uit of je ze nu koopt of over 3 jaar? En hoe kun je jouw eigen zonnestroom zo slim mogelijk gebruiken? Milieu Centraal rekent het hier op een heldere manier uit.


Ook voor algemene informatie over investering in zonnepanelen voor het MKB geeft Milieu Centraal heldere informatie.Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren