Logo Groningen Werkt Slim
Logo Groningen Werkt Slim

Snel kansen vinden om aan het werk te blijven

19 maart 2020  |  adviesbureau Syplon

Het corona-virus en alle ontwikkelingen daaromheen, heeft voor elk bedrijf een andere impact. Bedrijven houden zich als vanzelfsprekend aan de richtlijnen die vanuit de overheid en de RIVM gesteld zijn. Ook dan zijn er soms voldoende kansen om actief aan het werk te blijven. Bij adviesbureau Syplon grijpen ze die kansen.


Directeur Alexander Bleker vertelt: ”Ook bij ons zijn veel afspraken, overleggen en werkzaamheden inmiddels uitgesteld. Daarom hebben wij gekeken naar wat we nu wel voor onze opdrachtgevers kunnen betekenen. Wij werken als gebouwbeheerder en huisvestingsadviseur veel voor scholen. De schoolgebouwen zijn nu dicht maar zijn straks weer volop in gebruik. Op dit moment zijn wij met diverse werkzaamheden bezig. Om mede-ondernemers te inspireren leek het ons goed onze activiteiten te delen. Zo zijn we nu druk bezig met het volgende:


  • Onderhoudswerkzaamheden worden veelal in de vakantieperiodes gepland om overlast tijdens de lessen te voorkomen. Nu de scholen dicht zijn, gaan wij met scholen en uitvoerende partijen in overleg om op een verantwoorde manier het onderhoud naar voren te halen. Inmiddels zijn al diverse onderhoudswerkzaamheden in gang gezet zoals bestratingen, schilder- en stofferingsklussen.
  • Het inspecteren van scholen voor onderhoud en energie voeren wij het liefst uit wanneer er geen leerlingen in de school zijn. Ook deze werkzaamheden trekken wij in overleg met de school op een verantwoorde manier naar voren.
  • Bij veel scholen monitoren wij het energieverbruik. De scholen zijn zeer druk met andere zaken (en terecht) maar hierdoor is er geen aandacht voor het aanpassen van bijvoorbeeld de cv-instellingen. Hierdoor wordt er veel energie (en geld) verspild. De cv-instellingen staan bijvoorbeeld ingesteld alsof de school open is. In de onderstaande figuren worden metingen van een kleine basisschool getoond. De besparingen zijn zichtbaar. Wij gaan op afstand aansturen dat dit aangepast wordt bij de betreffende scholen. Dit levert voor een gemiddelde basisschool in drie weken tijd een besparing op van ca. € 600.


"Op deze manier blijft ons bedrijf actief en bedienen we onze klanten zoveel als mogelijk is en heeft deze periode weinig tot geen invloed op het bedrijfsresultaat. We zijn vooral flexibel omgegaan met de planning: werk waarbij dat kan verplaatsen naar de komende tijd. We zijn dankbaar dat dat in onze sector kan.”

 

Wilt u meer weten over de bedrijfsactiviteiten van Syplon, bezoek dan de website www.syplon.nl

Logo Syplon | Groningen Werkt Slim
Leeg klaslokaal | Syplon | Groningen Werkt Slim
Gasverbruik School | Syplon | Groningen Werkt Slim

In het weekend (zie 1) is het verbruik van deze school 0 m3 gas.

Maandag en dinsdag is het verbruik als zijnde een normale schooldag (zie 2) terwijl dit in principe ook 0 m3 gas zou kunnen zijn.

Elektriciteitsverbruik school | Syplon | Groningen Werkt Slim

Bij 3 is weergegeven dat er wel iets meer elektriciteitsverbruik is dan in het weekend.

Het verschil tussen verwacht en werkelijk verbruik  (zie 4) komt doordat de school gesloten is.

Copyright © 2020  |  All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren